TRKA ZA SREĆNIJE DETINJSTVO

Novosti

Trka „Za srećnije detinjstvo“ je najmasovnija i najšire prihvaćena rekreativno-humanitarna aktivnost Crvenog krsta Srbije koju Crveni krst Palndište, Kancelarija za mlade i Sportski savez opštine Plandište tradicionalno organizuju već dugi niz godina. Učešćem u ovoj trci deca i mladi svake godine pokazuju svoje opredeljenje ka zdravom načinu života i najvišim humanim vrednostima.

Akcija sa sloganom „Imamo cilj-dođi na start“, realizovana je u okviru Dečje nedelje 06-og oktobra na otvorenim školsko-sportskim terenima u Starom Lecu i Hajdučici a obuhvatila je 37 učenika nižih razreda (I-IV) odnosno 25 dečaka i devojčica od V do VIII razreda OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“.

U takmičarskom delu ukupno je održano deset trka.

Kod devojčica najviše uspeha su imale: Nađa Babić, Talia Stojanovski, Lana Kalnak, Dajana Oravec i Lana Teči. Prva mesta u muškoj konkurenciji su zauzeli: Rahman Gaši, Ognjen Tesla, Valentin Cepera, Denis Demše i Luka Teči.

Sva deca, od I do IV razreda dobila su na poklon majice, a za najuspešnije takmičare Sportski savez Plandište je obezbedio priznanja u vidu pehara i majica sa logom akcije.

Ovu sportsko-zabavnu manifestaciju Sportski savez opštine Plandište organizovao je zbog popularisanja atletike kao bazičnog sporta odnosno dečjeg sporta uopšte i sa ciljem da se stavi akcenat na zdrave stilove života, druženje među decom i na samu zabavu.