TRKA ZA SREĆNIJE DETINJSTVO

Novosti

Trka „Za srećnije detinjstvo” je najmasovnija i najšire prihvaćena rekreativno-humanitarna aktivnost Crvenog krsta Srbije koju Sportski savez opštine Plandište i Crveni krst Plandište tradicionalno realizuju već dugi niz godina. Učešćem u ovoj trci deca i mladi svake godine pokazuju svoje opredeljenje ka zdravom načinu života i najvišim humanim vrednostima.
Akcija sa sloganom „Imamo cilj – dođi na start“ realizovana je u okviru Dečje nedelje 09-og oktobra na otvorenim školsko-sportskim terenima u Starom Lecu i fudbalskom igralištu FK „Hajdučica“ u Hajdučici a obuhvatila je 38 učenika nižih razreda (I-IV) odnosno 34 dečaka i devojčica od V do VIII razreda OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“.
U takmičarskom delu ukupno je održano deset trka, pet u muškoj i pet u ženskoj kategoriji.
Kod devojčica najviše uspeha su imale: Milica Đokić (Stari Lec), Nađa Gligorić, Dajana Oravec, Milena Đokić i Sara Nikolovski. Prva mesta u muškoj konkurenciji su zauzeli: Aleksa Njari (Stari Lec), Mihajlo Nikolovski, Denis Demše, Luka Teči i Strahinja Gligorić.
Na samom kraju, kao posebna atrakcija, održane su trke revijalnog karaktera u kojima su učestvovali mališani iz vrtića i deca predškolskog uzrasta.
Za najuspešnije takmičare obezbeđena su priznanja u vidu pehara i majica sa logom akcije uz napomenu da su majice dobila i sva deca uzrasta od I do IV razreda.
Ovu sportsko-zabavnu manifestaciju Sportski savez opštine Plandište organizovao je zbog popularisanja atletike kao bazičnog sporta odnosno dečjeg sporta uopšte i sa ciljem da se stavi akcenat na zdrave stilove života, druženje među decom i na samu zabavu.