XV TRADICIONALNI TURNIR VETERANA I ZABORAVLJENIH ASOVA

Novosti

U Plandištu je početkom kalendarske godine nastavljena tradicija održavanja turnira u malom fudbalu. Tradicionalni „XV Turnir veterana i zaboravljenih asova“ je postao deo lanca turnira u organizaciji Fudbalskog saveza opštine Plandište.

Solidno popunjene tribine i prisustvo preko 50 bivših igrača, majstora igre na „petoparcu“ nagoveštavali su lepu sportsku priredbu.

Na 15 jubilarnom turniru veterana, koji je bio pozivnog karaktera, učešće je uzelo 4 ekipe: Rosoman (Rosoman), Savaršin (Savaršin), Bornova-Izmir (Turska) i Fudbalski savez Plandište a svoju delegaciju imali su i predstavnici grada Anina iz Rumunije.

Kvalitet igre je bio na zavidnom nivou prvenstveno iz razloga što su timovi vrlo ozbiljno shvatili ovo takmičenje. To je samo još jedan dokaz da je mali fudbal sport kojim se može baviti svako i u kome premoć donose brza, atraktivna i inteligentna igra.

Pobednik Turnira je ekipa Bornova-Izmir, drugo mesto zauzeli su gosti iz Severne Makedonije Rosoman dok su trećeplasirani domaćini FSO Plandište.

Svim ekipama plakete, priznanja i prigodne poklone u trajno vlasništvo uručili su u ime organizatora predsednik FSO Plandište Milorad Stoilkovski i predsednik opštine Plandište Jovan Repac.

– Koristim ovu priliku da se pre svega zahvalim učesnicima, sudijama, sponzorima i posebno Opštini Plandište kao i svima koji su na bilo koji način omogućili i pomogli da po petnaesti put realizujem svoju ideju. Iskreno se nadam da ćemo i u budućnosti nastaviti dobru saradnju. Već desetu godinu zaredom učešćem ekipa iz Rumunije, osmim dolaskom tima iz Makedonije odnosno premijernim nastupom gostiju iz Turske turnir je prerastao okvire našeg regiona, a već naredne bi mogao biti bogatiji i za još jednu ekipu iz Beograda – istakao je predsednik FSO Plandište.

Nakon zvaničnog dela usledilo je neizbežno „treće poluvreme“. Uz dobar zalogaj, piće i muziku stari asovi rado su se prisećali dana kada se fudbal uglavnom igrao iz zadovoljstva.

U periodu kada nema puno sportskih dešavanja ovaj turnir predstavlja pravo osveženje za sve poklonike sporta a naročito ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svetu.