FUDBAL

Novosti

* Tradicionalno krajem maja, u organizaciji FSO Plandište, po jubilarni deseti put zaredom realizovan je Turnir „Dan mladosti – 2019.“ uz učešće tri ekipe sa teritorije naše opštine: „Sloga“ (Plandište), „Hajdučica“ (Hajdučica) i „Mladost“ (Velika Greda). Triagonal je predviđen za mlađe uzrasne kategorije – pionire, kao i prethodnih godina bio je pozivnog karaktera, a učešće je uzelo oko pedesetak dečaka i devojčica. Ovogodišnji pobednici i osvajači pehara su članovi FK „Mladost“. Domaćin turnira bio je FK „Hajdučica“ iz Hajdučice.
* U subotu 01. juna igraju se utakmice pretposlednjeg 29. kola Vojvođanske fudbalske lige – „Istok“. F. K. „Sloga“ iz Plandišta se kao domaćin sastaje sa F.K. „Mladost“ – Omoljica. Početak svih utakmica zakazan je za 17:00 časova. * Utakmicama 24. kola u nedelju 02-og juna nastavlja se prolećni deo prvenstva u okviru Druge JBPF lige – „Istok“. U terminu od 17:30 časova fudbaleri Hajdučice ugostiće F.K. „Ševac“ (Kusić) dok će na mesnom igralištu u Kuštilju fudbaleri Sloge iz Margite gostovati F.K. „Karaš“.
* FSO Plandište u saradnji sa Udruženjem fudbalskih sudija i instruktora vrši upis polaznika u školu za fudbalske sudije za oba pola. Svi zainteresovani (16-26 godina) mogu se prijaviti Fudbalskom savezu opštine Plandište, ul. Vojvode Putnika 58/2, ili putem telefona 013/862-338 i 062/208-952.