IZBOR SPORTISTE GODINE – 2019.

Novosti

KARATE KLUB „AGROBANAT“ NAJBOLJI U 2019.

Manifestacija koju sportisti opštine Plandište sa nestrpljenjem očekuju i dalje je „Izbor sportiste godine“ koja se već 24 godine zaredom održava u organizaciji Sportskog saveza a pod pokroviteljstvom Opštine Plandište. Ovu manifestaciju su sportisti prihvatili i podržavaju na najbolji mogući način a unazad nekoliko godina manifestacija je uvela jedan drugačiji koncept organizovanja, retrospektivom svih sportskih dešavanja koja su obeležila godinu za koju se biraju najuspešniji sportisti. U sali bioskopa „Avala“ u Plandištu, pred brojnom publikom, sportiste, sportske radnike i ostale prisutne, prvo je pozdravio predsednik opštine Plandište, Jovan Repac koji je tom prilikom čestitao sportistima i sportskim radnicima na postignutim rezultaima. Predsednik je rekao da će Lokalna samouprava i dalje, u skadu sa mogućnostima pomagati sport što podrvrđuje iznos sredstava koji je Opštinskim budžetom za 2020. godinu planiran za rad svih sportskih klubova i organizacija. Nakon retrospektive sportskih dešavanja tokom godine, proglašeni su i najbolji: školska ekipa, najbolji sportski radnik, sportski trener, sportske nade, kadeti, juniori, seniori i najbolja sportska ekipa. za 2019. godinu. Žiri Sportskog saveza opštine Plandište u sastavu: Jovica Selaković, predsednik i članovi, Dušan Donevski, Miodrag Brezičanin, Milorad Stoilkovski i Milenko Ivančević, odlučio je da najbolja školska ekipa i za 2019. godinu bude OŠ „Dositej Obradović“ Plandište. U ime ove ekipe, pehar je primila kapiten Ženskog fudbalskog tima, Danijela Barulovski.

Za najboljeg trenera u 2019. godini izabrana je Ana Milekić, trener Karate kluba „Agrobanat“ Plandište, i sama izuzetno uspešna karatistkinja koja se okitila brojnim medaljama na svim prvenstvima u zemlji i inostranstvu. Svoje iskustvom i znanje karatea voljna je da prenese i na mlađe generacije. Najbolji sportski radnik u 2019. godini je Sima Mikša, predsednik Fudbalskog kluba „Sloga“ Margita.

Za sportske nade Opštine u 2019. godini, fudbalske nade, proglašeni su: Strahinja Velevski, Strahinja Gligorić, Anđela Janković i Slađana Privacki, karate nada, Tamara Majkić, odbojkaška nada, Lejla Jović i košarkaške nade, Dunja Drakulić i Luka Bajić. Najbolji kadeti, kategorija koja se prvi put bira, za 2019. godinu su Anđelko Knežević, član FK „Sloga“ Plandište i Tamara Grozdanovski, članica Karate kluba „Agrobanat” Plandište. U konkurenciji za najbolje juniore u 2019. godini u opštini Plandište pobedio je Vukašin Matijević, član FK „Sloga“ Plandište dok je najbolja juniorku 2019. godini bila Tijana Miljuš, košarkašica ŽKK „Sloga“ Plandište. Najbolji senior u opštini Plandište u 2019. godini bio je Luka Crnogorac, fudbaler FK „Sloga“ Plandište a titulu najbolje seniorke je ponela Ksenija Junačkov, odbojkašica OK „Plandište“ Plandište.

Za najbolju sportsku ekipu 2019-te žiri je proglasio Karate klub „Agrobanat“ Plandište.

Na predlog Karate kluba „Agrobanat“ i Sportskog saveza opštine Plandište uručeno je i jedno posebno priznanje Strahinji Brekiću, članu Rvačkog kluba „Novi Sad“ koji je na državnom prvenstvu u Čačku, 2019. godine osvojio bronzanu medalju u rvanju slobodnim stilom do 97 kilograma. U umetničkom delu programa nastupao je Akro dens klub „Super Star“ iz Plandišta i Sara Milošević, kao solistkinja. Sportistima su nagrade uručili, Bojana Stojanović, član Opštinskog veća opštine Plandište, Milorad Stoilkovski, predsednik Fudbalskog saveza i predsednik opštine Plandište, Jovan Repac.