SPORTSKI SUSRETI NAJHUMANIJIH – PRELAZNI PEHAR EKIPI IZ STAROG LECA

Novosti

* U organizaciji Crvenog krsta Plandište u nedelju 12. maja održani su tradicionalni XIV Sportski susreti Dobrovoljnih davalaca krvi.
Takmičenja najmasovnije sportske manifestacije u našoj opštini, odvijala su se u prostorijama OŠ „Dositej Obradović“ Plandište u 4 discipline: šah, futsal, pikado i nadvlačenje konopca. Učesnici igara bile su ekipe: Dom „1. Oktobar“ Stari Lec, Opština Plandište, Sportski savez, Mesna zajednica, Policijska stanica, „Pantović“, MK „Gusari“ i Crveni кrst Plandište. Sportske susrete, u kojima je učestvovalo stotinak takmičara zvanično je otvorio zamenik predsednika Skupštine opštine Plandište Vladan Mladenović.
   Zahvaljujući odličnoj saradnji sa kapitenima ekipa, kao i dobrom suđenju koje je bilo povereno Novaković Vladimiru, Stoilkovski Miloradu i Puđa Milanu takmičenja su se odvijala bez ikakvih problema. Tokom susreta svi učesnici su pokazali takmičarski duh i niko se nije ljutio zbog izgubljene igre.
   Iako je ovo takmičenje pre svega za cilj imalo druženje proglašeni su pobednici.
U pojedinačnoj disciplini – šahu najuspešniji je bio Dragan Stoilkovski.
Prvo mesto u futsalu osvojila je ekipa Crvenog krsta, dok je tročlani ženski sastav Doma „1. Oktobar “ bio najbolji u pikadu. Titula najboljeg u nadvlačenju konopca takođe je pripala ekipi iz Starog Leca. Sa dva osvojena prva mesta najuspešnija takmičarska ekipa je Dom „1. Oktobar “ kojoj je tom prilikom uručen veliki prelazni pehar.

ŠAH – Dragan Stoilkovski („Pantović“)

FUTSAL – Crveni krst Plandište

PIKADO – Dom „1. Oktobar“ – Stari Lec

NADVLAČENJE KONOPCA – Dom „1. Oktobar“ – Stari Lec

   Ova nesvakidašnja sportska manifestacija organizovana je povodom 11. Maja Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi.